Přeskočit na obsah

Předplatné 24/25

Vizuál
Teaser
Play
previous arrow
next arrow
Online předprodej začíná 9. května 2024!

Vážení diváci a milí přátelé kladenské činohry,

Městské divadlo Kladno má za sebou další naplněný rok a záhy vstupuje do své již 110. profesionální sezony. Významné milníky a výročí obvykle skýtají prostor pro bilancování. Na výčet všech kladenských úspěchů by – za těch úctyhodných 110 let – nestačil tento text ani celá tato brožura. Dovolte mi tedy jen příslib, že všechny důležité události, inscenace, herecké nebo režijní osobnosti spojené s kladenským divadlem si budeme postupně celý rok připomínat. Připravujeme několik tematických výstav i další speciální projekty – nejen v divadelní budově, ale i na našich sociálních sítích.

Rozmanitá nabídka předplatného a jednotlivých předplatitelských skupin představuje skvělou možnost vybrat si tu ideální právě pro vás. Podrobnosti o pěti premiérových titulech, hostujících souborech i složení jednotlivých skupin naleznete přehledně na následujících stránkách. Věřím, že vás aktuální dramaturgický plán potěší. Já osobně z něj mám velkou radost a těším se na všechny nové příběhy, které spolu s vámi na jevišti prožijeme.

Každý den usilovně pracujeme na nových inscenacích a s láskou udržujeme stávající repertoár. Děkuji uměleckému souboru, technickému zázemí i všem dalším složkám, které se na složitém divadelním mechanismu podílejí. Bez řady lidí, o kterých nemá běžný divák ani potuchy, bychom se neobešli a jsem vděčný, že všichni zaměstnanci Městského divadla Kladno se do své každodenní rutiny vrhají s takovým zápalem i profesionalitou. Jak říká jedna stará poučka: Divadlo bez diváků není divadlem.

Na závěr mi tedy dovolte poděkovat všem našim divákům. Vážíme si všech, kteří si k nám najdou cestu, ať už jako majitelé předplatného nebo příležitostní návštěvníci. Každý potlesk je pro nás odměnou, stejně jako zpětná vazba, která se k nám dostává různými – i online – cestami. Velké poděkování patří také členům Rady města Kladna v čele s panem primátorem Mgr. Milanem Volfem za přízeň a za podporu a rozvoj zdejší kultury.

Přeji vám krásné divadelní zážitky.

Jan Krafka
jednatel společnosti

Vážené divačky, vážení diváci,

po roce opět začínáme prodávat divadelní předplatné na sezonu 2024/25. V jubilejní 110. sezoně jsme pro vás připravili pět premiérových titulů. Těšit se můžete na dva české klenoty – těmi bude nová dramatizace novely Bohumila Hrabala a jedna z nejslavnějších her české dramatiky. Připravujeme ale také nový autorský text o lidické tragédii, který uvedeme ve světové premiéře. Součástí dramaturgického plánu navíc budou i dva světové hity – moderní komedie a neobyčejně křehký, ale zábavný rodinný příběh. Stálý repertoár doplní v průběhu celé sezony řada speciálních akcí. Věřím, že vám naše divadelní nabídka udělá radost a přinese spoustu inspirativních zážitků.

Těším se na setkávání v hledišti i mimo něj.

Jaroslav Slánský
umělecký šéf MDK

Výhody předplatného

sleva až 50 % z běžné ceny vstupenky

přenosnost abonentky, můžete ji půjčit nebo darovat (ideální pro firmy, rodiny, skupiny)

garance ceny vstupenky (předplatitelů se netýkají úpravy cen během sezony)

přednostní informační servis o představeních na nahlášený e-mail (příp. sms, pošta)

záruka vašeho oblíbeného místa v hledišti po celou sezonu (netýká se malého sálu)

možnost dopravy svozovými autobusy zdarma z předem určených míst

Další výhody
  • ušetříte čas a starosti se sháněním vstupenek
  • pravidelná návštěva divadla v den, který vám nejlépe vyhovuje
  • v případě nemoci nebo z jiných vážných důvodů můžete zhlédnout své představení v náhradním termínu (neplatí u hostujících souborů)
  • při ztrátě abonentky vám bezplatně vystavíme novou
  • možnost přednostních rezervací na představení hostujících divadel, souborů a dalších akcí MDK (např. Malé kladenské Dionýsie, koncerty a další mimořádné akce)
  • abonentka je vhodným dárkem pro blízké a přátele
Facebook Youtube Instagram